Callanetics

De Callanetics groepen die op Donderdagavond les krijgen van Stieni Klinkvis in de gymzaal van de J.C. van Gent school aan de Molenlaan 26 in Sommelsdijk.

Elke donderdagavond zijn wij, de 23 dames van de callanetic groepen, een uurtje present in de gymzaal van de J.C.van Gentschool. Daar leggen we onze mat klaar om oefeningen te doen voor billen,buik en benen. We beginnen in de kring met de opwarming van de arm en beenspieren; dit proberen we met z'n allen zo synchroon mogelijk te doen en meestal lukt dat aardig onder het toeziend oog van onze juf, Stieni Klinkvis.

De oefeningen zijn kleine langzame secure bewegingen waarbij de spieren getraind en verstevigd worden; daarbij voelen we zelfs die spieren, waarvan we het bestaan niet eens wisten!

We maken ook gebruik van het wandrek; daar staan we gezusterlijk naast elkaar om, onder een praatje, onze mond en beenspieren te trainen; terwijl de juf ons tellend begeleid en in de gaten houdt.

De leeftijd varieert van begin 60 tot achter in de 70 jaar. Een ieder doet wat zij kan om, enthousiast gestimuleerd door onze juf, soms toch nog een tandje bij te zetten! Maar… we mogen niets forceren, wat we zeker dan ook niet doen!

Zo komen we al jaren met hetzelfde clubje dames bijeen om een uurtje bewegend de dagelijkse beslommeringen achter ons te laten en gezellig te gymmen. Daarbij worden ook de sociale contacten niet vergeten want lief en leed wordt met elkaar gedeeld en onderhouden. Kortom een gezellig uurtje in de week ter stimulering van lichaam en geest.

Bent u nieuwsgierig geworden kom dan naar een proefles op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur of van 20.00 tot 21.00 uur in de gymzaal van de J.C. van Gentschool aan de Molenlaan 26 in Sommelsdijk.


Kalender

Belangrijke Data

1 juli
Zomervakantie
Datum 01-07-2023 - 20-08-2023

Vakantie periode - Tijdens deze periode zijn er geen reguliere lessen of trainingen