Turnen

TurnenDe Turn groep die op vrijdagmiddag traint in hal 1 van Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg 30 in Sommelsdijk.

Elke vrijdagmiddag zijn de jongens en meisjes van de turn groep van 16:15 tot 17:45 uur aan het trainen in hal 1 van Recreatiecentrum de Staver. De training begint steevast met een wisselende warming-up. Soms in de vorm van een (tik)spel, soms specifiek gericht op de turn onderdelen die in de les behandeld worden. Meester Raimond legt uit: "Als de toestellen en materialen op hun plek staan/hangen en de kinderen binnen zijn beginnen we met een warming-up om de spieren op te warmen. Daarbij wordt ook zeker de sociale kant niet vergeten! Wanneer iedereen 'warm en soepel' is kan het echte werk beginnen: de kinderen worden in groepjes ingedeeld en krijgen van de gediplomeerde leiding die bij hun onderdeel staat uitleg over het onderdeel en het doel van de les. Dan mogen ze de onderdelen gaan oefenen. De leeftijd van de huidige leden varieert van 4 tot 14 jaar. Iedereen doet wat hij of zij motorisch gezien aan kan. Elke 10 minuten wordt van onderdeel gewisseld. Halverwege de les wordt er een korte drinkpauze gehouden waarbij de kinderen een slokje en een kleine versnapering kunnen nuttigen. Daarna gaan we snel weer verder met de les."

Gymmie Turnen op recreatief niveau
De turn onderdelen worden methodisch opgebouwd volgens het "Gymmie Turnen" systeem van de KNGU.
Er worden regelmatig meetmomenten ingepland. De kinderen kunnen dan een Gymmie (een soort flippo) verdienen als ze het onderdeel zelfstandig en op de juiste manier kunnen uitvoeren. Zo sparen ze hun hele Gymmie map vol. Bij het behalen van 11, 22 en 33 Gymmies ontvangen ze respectievelijk een "bronzen", "zilveren" of "gouden" medaille Gymmie. De Gymmie map kunnen ze aan familieleden en vriendjes/vriendinnetjes laten zien zodat die ook op de hoogte blijven van de voortgang die is geboekt.

Zo leren de kinderen op een speelse en uitdagende manier alle benodigde turn onderdelen aan om op recreatief niveau aan eilandelijke wedstrijden mee te kunnen doen tegen turners van andere gym verenigingen, bijvoorbeeld tijdens de "Prima Vista" wedstrijd welke elk jaar door een wisselende samenstelling van gymverenigingen op het eiland wordt georganiseerd.
Maar we doen ook mee met de springwedstrijden waar we niet individueel maar als groep beoordeeld worden en uitsluitend de sprong onderdelen van het turnen doen.

Uitbreiding gewenst
Hoewel de Turn groep het elke week zeer gezellig heeft is er zeker nog ruimte voor en behoefte aan nieuwe leden. Bent u naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden of de Turn lessen van MH-SD iets zijn voor uw kind? Kom dan met uw kind vrijblijvend 2 gratis proeflessen volgen op vrijdag van 16:15 tot 17:45 uur in hal 1 van Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg 30 in Sommelsdijk.


Kalender

Belangrijke Data

1 juli
Zomervakantie
Datum 01-07-2023 - 20-08-2023

Vakantie periode - Tijdens deze periode zijn er geen reguliere lessen of trainingen