Nieuws

Het laatste nieuws over MH-SD...

Freerun training Stad

 

Afgelopen vrijdag konden de Freerun groepen van Stad a/h Haringvliet eindelijk weer trainen.

De Freerun training was buiten naast de sporthal en de kinderen stonden te popelen om het parcours gemaakt door meester Raimond uit te proberen. 

Na een warm welkom van meester Raimond waarin hij ook nog eens vertelde wat de voorwaarden zijn om mee te doen, konden de kinderen zich opwarmen op de airtrack.

De voorwaarden om mee te mogen doen, waren al eerder in de groepsapp verzonden, zodat iedereen goed voorbereid bij de training aanwezig kon zijn.

Helaas kunnen de Freerun groepen die trainen in de Staver nog niet beginnen.

Dit gezien er nog geen gelegenheid is om naast de Staver een parcours te maken.

Dit alles heeft te maken met de verbouwing waar de sportal de Staver in zit. 

 

 

Decathlon Clubkas actie

Vanaf nu kunt u onze clubkas extra spekken door uw aankopen bij Decathlon te doen via de banner op onze website. Tijdelijk levert dat ons zelfs 10% van het totale aankoopbedrag op! Dus als u toch al op zoek was naar sport artikelen, koop deze dan simpel en snel in de webwinkel van Decathlon! Klik hieronder op het Decathlon logo om direct naar de webwinkel van Decathlon te gaan via onze gepersonaliseerde link.

Teleurstelling

Dutch Gymnastics oftewel KNGU is erg teleurgesteld

in de nieuwe maatregelen rondom het corona virus.

Lees HIER hun reactie.

Bij MH-SD mag je zijn wie je bent

 

Woensdag 16 oktober gaf juf Daniëlle samen met haar klasgenoten Valerie en Lola een speciale les.

Via Young Impact is zij een challenge "Je mag er zijn" aangegaan.

Deze challenge houdt in dat zij kinderen door middel van vertrouwensspelletjes meer zelfvertrouwen wilt geven

en dat de kinderen elkaar accepteren en respecteren.

Hierdoor krijgen de kinderen het gevoel krijgt: ik mag er zijn ! 

Aan het einde van de les mochten ze voor iedereen een complimentje schrijven.

Deze geschreven complimentjes werden aan een knijper gedaan en ging elk kind naar huis ging met een stapeltje complimentjes.

Via Young Impact is er ook een filmpje gemaakt wat op het hun Instagram account staat.

Het filmpje kunt u HIER zien. 

Het was een hele leuke, gezellige en leerzame les en de kinderen vonden het geweldig.

Bedankt Daniëlle, Valerie en Lola.

 

 

 

 

 

Wederom 2 geslaagde assistenten bij gymvereniging MH-SD !

Assistenten niveau 2 Melissa en Daniëlle

 

Afgelopen zaterdag 16 maart hebben 12 deelnemers van de KNGU cursus “Gymnastiek Assistent Leider Niveau 2” het praktijkexamen afgelegd in de gymzaal van KDO aan de Plataanlaan in Hellevoetsluis.

Twee van de cursisten zijn leden van gymnastiekvereniging MH-SD; Daniëlle Lokker en Melissa Droger. Zij waren beide al in het bezit van het Assistent Leider Niveau 1 diploma en assisteren bij verschillende lessen van gymnastiekvereniging MH-SD en bij OKK te Oude Tonge. Het volgen van deze cursus was een logische vervolgstap.

Gedurende 9 zaterdagen verdeeld over de afgelopen 5 maanden zijn de cursisten opgeleid om de turn lessen voor te bereiden en te assisteren bij de uitvoering van de verschillende turn oefeningen. Hierbij zijn de veiligheid tijdens het klaarzetten van de turn toestellen en de veiligheid van de kinderen tijdens het uitvoeren van de turn oefeningen heel erg belangrijk.

Eerder waren de cursisten al geslaagd voor het theorie examen en afgelopen zaterdag was het praktijkgedeelte aan de beurt. Er waren 2 rondes waarbij één gedeelte van de cursisten 3 mini lessen gaven, terwijl ze beoordeeld werden door hun medecursisten. In de tweede ronde waren de rollen omgedraaid.

Aan het einde van de middag kregen ze direct het verlossende woord te horen, ze waren allemaal geslaagd! Tijdens de diploma-uitreiking vertelden de KNGU leraren wat een bijzondere groep cursisten zij waren. De 11 meiden en 1 jongen waren een hechte groep, waardoor er altijd een fijne sfeer was tijdens de lessen. Daarbij werd Melissa Droger nog eens specifiek benoemd i.v.m. het feit dat zij ontzettend is gegroeid in haar lesgeven en nu met veel zelfvertrouwen voor de groep staat.
Nadat iedereen het diploma had ondertekend werd er nog een groepsfoto gemaakt.

 

Gymvereniging MH-SD is super trots op Daniëlle en Melissa met het behalen van dit prachtige diploma. De leden zijn bij hun in veilige handen.